foto 11G - Museum - Oranjehotel-Cel 601-HH. Foto Arjan de Jager

Nationaal Monument Oranjehotel

Hans Gramberg

Van Alkemadelaan 1258 - 2597 BP Den Haag

Het Oranjehotel was de bijnaam voor de Duitse gevangenis in Scheveningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruim 25.000 mensen zaten hier gevangen voor verhoor en berechting. Een diverse groep uit alle delen van Nederland die de Duitse wetten had overtreden: verzetslieden, maar ook Joden, Jehova’s getuigen, communisten en mensen die vanwege een economisch delict werden opgesloten, zoals zwarthandelaren.

Tijdens een bezoek aan het Herinneringscentrum kom je alles te weten over de geschiedenis van dit complex en hoor je de verhalen van oud-gevangenen. Verhalen over angst, hoop, geloof en vaderlandsliefde. Ervaar hoe kwetsbaar vrijheid is en welke keuzes mensen maken op het moment dat rechteloosheid en onderdrukking de samenleving in zijn greep hebben.

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu