foto - lezing - 16 - Die Haghe VVV

Geschiedkundige Vereniging Die Haghe

U houdt van Den Haag en interesseert zich voor de geschiedenis van de stad? Dan bent u bij de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe – Vrienden van het Haags Historisch Museum aan het juiste adres. Die Haghe zet zich al sinds 1890 in om de geschiedkundige kennis over Den Haag en directe omgeving te bevorderen en historische stadsgezichten en monumenten te behouden.  

Voor haar leden organiseert de vereniging maandelijks lezingen, rondleidingen en excursies. Daarnaast organiseert zij in samenwerking met het Haags Gemeentearchief, het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor de Genealogie cursussen oud-schrift (paleografie), genealogisch (stamboom) onderzoek en historisch onderzoek. Twee maal per jaar wordt een algemene ledenvergadering gehouden. Verder ontvangen leden een mooi vormgegeven jaarboek en – tweemaandelijks – een ledenbericht met o.a. boekbesprekingen. In 2016 is Die Haghe samengegaan met de Vrienden van het Haags Historisch Museum en sindsdien ondersteunt zij het museum, bijvoorbeeld bij het aankopen van kunstwerken of de totstandkoming van publicaties.

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu