foto 03G - erfgoedinstelling-Monumentenzorg

Afdeling Monumentenzorg en Welstand

Miranda Dijkhuizen

Spui 70 - 2511 BT Den Haag

Den Haag is een veelzijdige stad: hof- en regeringsstad, stad van vrede en recht en stad aan zee. Den Haag is ook een echte monumentenstad met statige herenhuizen en villa’s, lommerrijke parken en omvangrijke historische 19de eeuwse wijken. Door de eeuwen heen heeft de stad zich geleidelijk uitgebreid. Den Haag heeft ongeveer 2500 beschermde monumenten en 21 beschermde stadsgezichten. Met deze score behoort Den Haag tot de top 5 van monumentensteden in Nederland.

Het werkterrein van Monumentenzorg in Den Haag is omvangrijk. De afdeling Monumentenzorg & Welstand bewaakt het gebouwde erfgoed van de stad, is het gemeentelijk kenniscentrum op het gebied van dit Haagse erfgoed en aanspreekpunt voor belanghebbenden en belangstellenden. Om de kennis van het waardevolle gebouwde erfgoed meer bekendheid te geven verzorgt de afdeling Monumentenzorg & Welstand regelmatig publicaties over diverse onderwerpen die het vakgebied betreffen. (VOM-reeks).

Historische Informatie Punten (HIP) – Haagse Openbare Bibliotheken
De afdeling Monumentenzorg & Welstand organiseert ook educatieprojecten, exposities en lezingen. De afdeling is een van de erfgoedinstellingen die betrokken zijn bij de Historische Informatie Punten (HIP’s) in de Haagse Openbare Bibliotheken. Hier staat het Haagse cultureel erfgoed centraal.

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu