Het Haags Historisch Museum organiseert van 13 mei tot en met 23 juni voor jongeren (15 - 35 jaar) met roots in een van de voormalig Nederlandse koloniën een cursus waarbij ze op zoek gaan naar hun voorouders en familiegeschiedenis.

‘Tracing Your Roots’: op zoek naar familiegeschiedenis in de voormalige Nederlandse koloniën

Het Haags Historisch Museum organiseert van 13 mei tot en met 23 juni voor jongeren (15 – 35 jaar) met roots in een van de voormalig Nederlandse koloniën een cursus waarbij ze op zoek gaan naar hun voorouders en familiegeschiedenis.

Op drie middagen duiken jongeren in een groep van gelijkgestemden in hun familiegeschiedenis. De eerste middag start met een kennismaking: wat wil je weten over jouw voorouders en familiegeschiedenis? Gevolgd door een gastles en een workshop stamboomonderzoek. De tweede middag staan  familieverhalen centraal. De jongeren interviewen hun (groot)ouders en leggen verhalen vast. De derde middag gaan de jongeren verder met hun stamboomonderzoek, schrijven ze hun familieverhaal op en zoeken ze objecten die deze verhalen ondersteunen. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke eindpresentatie.

Tracing Your Roots hoopt jongeren wortels mee te geven, zodat ze vanuit een stevig verankerd zelfbeeld kunnen bouwen aan hun eigen toekomst. Daarbij wordt doelbewust gezocht naar verbinding op met oudere generaties. Wanneer jongeren het zwijgen doorbreken en met hun (groot)ouders in gesprek gaan over het (koloniale) verleden, dan ontstaat er ruimte voor heling, verbinding en (zelf)begrip. De begeleiding wordt verzorgd door Yvette Kopijn van de Stichting VerhalenOverLeven. Zij zegt: ‘Bij Tracing Your Roots graaf je in het verleden, maar wel met het oog op de toekomst. Als je weet waar je vandaan komt, weet je immers ook beter wie je bent en wie je nog wilt worden.’

Deze cursus is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 35 jaar uit Den Haag en omgeving. De bijeenkomsten zijn in het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7. Kosten voor de cursus zijn € 50,- . Meld je aan door een mail te sturen naar educatie@haagshistorischmuseum.nl o.v.v. je naam, leeftijd, woonplaats en waar je roots liggen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu