SPINOZA OKTOBERMAAND 2023_laag-breed

Oktober is Spinozamaand in Den Haag

Oktober is Spinozamaand in Den Haag. Zijn pleidooi voor vrede, vrijheid, tolerantie en democratie wordt verkend in twintig activiteiten.

Er is ruime keuze uit lezingen, muziek, theater, workshops en debat & dialoog. Je kunt Spinoza’s sporen volgen met een stadswandeling van het Gilde of een filosofische vaartocht. Een trip naar het SpinozaKwartier voor een gratis bezoek aan het Spinozahuis en de Spinozahof maakt de maand extra waardevol.

Een highlight in het programma is de lezing Spinoza on Equality and Justice van Jonathan Israel op 5 oktober in de Nieuwe Kerk aan het Spui. De vermaarde Verlichtingskenner belicht Spinoza’s rol als architect van democratische gelijkheid en gerechtigheid. Tevens presenteert hij zijn boek Spinoza. Life & Legacy, met een nieuwe interpretatie van Spinoza’s leven en denken, gebaseerd op nooit eerder geraadpleegde historische bronnen.

Een overzicht van alle activiteiten en tickets vindt u op spinozadenhaag.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu