rachel weent replica rabbijn Maarsenplein foro Corien Glaudemans

Nieuw: database Haagse oorlogsmonumenten

Het Haags Gemeentearchief toont op haar website een beeldbank met Haagse herdenkings- en herinneringsmonumenten van de Tweede Wereldoorlog. Anno  2020 zijn circa 130 oorlogsmonumenten bekend, waarvan inmiddels een beschrijving is gemaakt en beeldmateriaal is verzameld. De verwachting is dat er de komende jaren nog veel meer tot nu toe onbekende monumenten bij zullen komen.

Al in de oorlog werd begonnen met het oprichten van gedenktekens. Er kwamen monumenten op openbare plaatsen en in gebouwen. In de jaren erna zijn er nog vele bijgekomen. Het 2020-themajaar “75 jaar Vrijheid” is een goede aanleiding om opnieuw een inventarisatie te maken van alle monumenten.

Oproep

Welkom op de website van het Haags Gemeentearchief – klik hier.
Mist u nog een Haags herinneringsmonument van de Tweede Wereldoorlog? Bijvoorbeeld uit een school- of verenigingsgebouw. Meldt u dan uw tip (liefst met foto) via haagsgemeentearchief@denhaag.nl. De beschrijvingen van nieuw aangemelde gedenktekens zullen worden opgenomen in de database, waarmee ook deze monumenten voor iedereen terug te vinden zijn op de website.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu