besturing-paginas79-80www

Recent verschenen: ‘Nieuw in Oud, Binckhorst’

Vrijdag 9 oktober is met twee beperkte presentaties het nieuwe SHIE-boek ten doop gehouden. Nieuw in Oud 2, Binckhorst Den Haag is nu bij de SHIE te koop voor € 35,- en voor donateurs met korting: € 32,50.

In het boek staan twaalf herbestemmingsprojecten in de Binckhorst centraal. Diverse nieuwe functies komen naar voren, zoals woningbouw in het KPN-complex en het SDU-gebouw, restaurants in het ketelhuis van de Caballerofabriek en in onderdelen van de verffabriek Paulussen, maar ook als bedrijfsverzamelgebouwen, zoals de Werkfabriek en Bink36 en een evenementenlocatie in de voormalige Fokkerschool.

Elk hoofdstuk opent met een schets van de historische ontwikkeling van de locatie en de specifieke kenmerken van het voormalige bedrijf dat er gevestigd was. Daarna is er aandacht voor de herontwikkeling van het complex en de nieuwe functie van het gebouw. De verhalen worden visueel ondersteund met zowel historische foto’s als recente beelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu