logo-Muzee

Muzee Scheveningen online

Muzee Scheveningen moet vanwege de coronamaatregelen helaas dicht tot 1 juni, maar het team van Muzee zit niet bij de pakken neer. Samen met artiesten, kunstenaars en historici is het team volop bezig om muzikale juweeltjes, sociaalhistorische verhalen, en educatieve activiteiten digitaal te ontwikkelen.

Met dit initiatief wordt een fundering gebouwd voor Muzee’s toekomst online. Het geeft nieuwe kansen om het cultuurpodium en de museumcollectie bekender te maken bij een breder publiek.

Conservator Justa van den Bulk is blij dat online nieuwe mogelijkheden biedt. “Onlangs zijn wij begonnen met het verzamelen van Scheveningse hondjes en de verhalen daaromheen. Deze zouden vanaf mei te zien zijn in een tentoonstelling bij Muzee. Het is spannend maar tegelijkertijd ook heel innovatief om deze tentoonstelling op een andere manier vorm te gaan geven. Wij hopen dat Scheveningers massaal gehoor gaan geven aan het delen van hun hondjes online. Dit kan vanaf volgende week, dus houd onze website in de gaten.”

Muzee ontwikkelt tevens educatieve activiteiten voor basisschoolleerlingen die nu thuis les krijgen. Deze zullen vanaf 6 april 2020 gratis te downloaden zijn via de Muzee website. 

De Muzee Online campagne begint volgende week. Voor meer informatie, contacteer Tamara Peers, t.peers@muzee.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu