rondvaart bij de willemsparkbrug

Klunen in Den Haag tijdens een rondje met de Ooievaart

In het centrum van Den Haag wordt vanaf eind augustus een enorme grootschalige operatie uitgevoerd waarbij compleet op de Willemsparkbrug op de schop gaat. De werkzaamheden hebben niet alleen gevolgen voor het wegverkeer, ook de rondvaart zal de nodige aanpassingen moeten doen. De Ooievaart blijft in ieder geval zijn volledige rondje varen. Er zal een klein stukje (50 meter) gewandeld worden langs de gracht. Altijd een leuke happening.

De rondvaart rond het centrum van Den Haag duurt ook nu anderhalf uur. Tijdens die vaart manoeuvreert een vrijwillige schipper toeristen en bewoners door de nauwe en vaak haakse grachten van Den Haag. Een vrijwillige gids vertelt vol enthousiasme over zijn of haar stad. De gids zal tijdens de korte wandeling van de ene naar de andere kant van de Willemsbrug een toelichting geven op de werkzaamheden en de bijzonderheden van deze historische wijk, het Willemskwartier. De passagiers stappen na de wandeling over op een tweede boot van de rondvaart maatschappij, die aan de andere kant van de brug klaarligt. De Ooievaart heeft ervaring met een dergelijke werkwijze. Klanten van het bedrijf reageerden enthousiast toen bij de bouw van de volautomatische autoberging op Noordwal-Veenkade (vanaf 2011) ook een overstap gemaakt moest worden. Toentertijd werd een overkluizing geruimd. Door dergelijke werkzaamheden, waarbij de grachten weer geopend worden is Den Haag als grachtenstad terug op de kaart. Werkzaamheden aan de grachten hebben een positieve impuls voor het toerisme van de stad.

Info: Stichting de Ooievaart, Bierkade 18B 2512 AD Den Haag www.ooievaart.nlwww.vlietvaart.nl
ma. di. 9.00 uur – 17.00 uur 06 45404872


Facebook
Twitter
LinkedIn

Het winternummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu