IMG_0011-1-1

Inschrijving Haagse Historie Quiz 2021 geopend

Zin in een leuke avond over de geschiedenis van Den Haag? Kom dan kijken of – nog leuker – doe zelf mee aan de Haagse Historie Quiz! De vijfde editie vindt plaats op 12 oktober van 19:00 tot 21.00 uur. De quiz bestaat voor het eerst uit twee delen: een publieksronde en een expertronde. Het eerste uur strijden tientallen online deelnemers met een petje-op-petje-af systeem mee om de titel ‘Publiekswinnaar’. Het tweede uur is de gebruikelijke expertronde, waar teams van afgevaardigde experts strijden om de fel begeerde HHQ-wisselbokaal. Dit keer zijn dat de teams van geschiedkundige vereniging Die Haghe, Vrienden van Den Haag, stadsgidsen van het Gilde en een team van medewerkers van het Huygensinstituut. Hierbij zijn de vragen complexer, we proberen alle experts bewust op het verkeerde been te zetten! De quiz wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden via DenHaagFM en gestreamd via website van DenHaagFM.

Zin om zelf mee te doen?
Iedereen met een beetje belangstelling voor de geschiedenis van onze mooie stad kan meedoen aan de publieksronde. Het niveau van de vragen is aangenaam, niet te pittig. Alle deelnemers spelen online, vanuit huis en zijn te zien op grote schermen in de studio (en dus ook op tv). Aarzel niet om u aan te melden als deelnemer! 

Het aantal online-deelnemers is beperkt tot 80. Deelname is gratis. U ontvangt later een instructie hoe de deelname precies werkt.

Thuis kijken kan ook!
Dit keer kunt u ook thuis kijken naar de quiz. Simpel vanuit uw luie stoel, vanachter uw pc, laptop, iPad of mobiel. Dat kost u ook niets, u meldt zich simpelweg hier aan en ontvangt enkele dagen van te voren een link waarop u kunt klikken.

Live kijken in de Bieb
Wilt u liever live komen kijken in Studio B van de Centrale Bieb? U bent van harte welkom, maar het kost u wel iets: € 2,50 voor abonnees van Haagse Historie Magazine én voor leden van Die Haghe, alle anderen betalen € 5. In ruil voor de entreeprijs ontvangt u een bon voor uw eerste consumptie. Ook hier geldt: reserveer snel, het aantal zaalplaatsen is beperkt. Uiteraard respecteren wij alle coronaregels. Daarom vragen we u uw niet alleen uw aanmeldbevestiging mee te nemen, maar ook uw ID en uw papieren of digitale (de Nederlandse versie van de QR-code van de Corona Check app) bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test niet ouder dan 24 uur.

Met dank aan…
De organisatie van de Haagse Historie Quiz ligt in handen van Haagse Historie Magazine. De (uiteraard onomkoopbare) jury bestaat uit Henk Grootveld, Kees Stal en Herman Rosenberg. De presentatie is in handen van lokale journalisten Ivar Lingen en Sandrine Thelosen.

Aan de quiz werken mee: Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Centrale Bibliotheek, Haags Historisch Museum, Haags Gemeentearchief, Monumentenzorg, Stichting Haagse Historie & Erfgoed, Geschiedkundige Vereniging Die Haghe, Vereniging Vrienden van Den Haag, historische stadsgidsen Gilde, Huygensinstituut Universiteit Leiden/Den Haag. Mediapartners: DenHaagFM, Den Haag Centraal, Haagse Historie Magazine en Haagse Tijden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu