foto Jan van Dam 1

In memoriam Jan van Dam

Op donderdag 9 april j.l. is dr. J.E. (Jan) van Dam op 78-jarige leeftijd overleden. Van huis uit natuurkundige was hij vele jaren een zeer stuwende kracht binnen de wereld van de Haagse geschiedenis. Hij deed dat met charme en grote eruditie en wist daardoor veel mensen bij zijn initiatieven te betrekken. Zo was hij in 2015 oprichter van de Stichting Haagse Historie & Erfgoed, die het kwartaalmagazine Haagse Historie publiceert, seminars organiseert, deze website verzorgt, alsmede de organisatie van themajaren en de jaarlijkse Haagse Historie Quiz. Jan van Dam is eerder tot erevoorzitter van de stichting benoemd.

Ook was hij vele jaren vice-voorzitter van de historische vereniging Vrienden van De Witt. Hij hield lezingen, organiseerde tientallen seminars en huiskamerbijeenkomsten over de periode van de gebroeders De Witt. De vereniging heeft hem eerder het erelidmaatschap verleend.

In 2007 was hij binnen de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) oprichter van de werkgroep Economische Geschiedenis van Den Haag, die hij met tomeloze energie wist uit te bouwen.

De Haagse geschiedbeoefening en zijn vele vrienden verliezen met Jan van Dam een bijzonder vriendelijk en geïnteresseerd mens met grote doorzettingskracht, die hij heeft benut om zijn ideeën te realiseren. Hij stond nog vol in het leven en had nog vele plannen. Het heeft helaas niet zo mogen zijn. De begrafenisplechtigheid vond op 15 april j.l. plaats in besloten familiekring. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu