BombardementBezuidenhout

Herdenking Bombardement Bezuidenhout 3 maart 1945

Herdenken gaat altijd door… Dit jaar staan we stil op 3 maart. Een traditionele herdenking met publiek bij het Juliana van Stolberglaan is helaas niet mogelijk. 

Het bombardement op Bezuidenhout is echter een bombardement om nooit te vergeten. Het herdenken gaat dus wel door, dit keer online, vanuit uw eigen huis te volgen. Ook in deze herdenking staan de slachtoffers en overlevenden van het bombardement centraal. De herdenking bestaat dit jaar uit:

  • Online herdenkingsdienst op 28 februari.
  • Herdenkingsreportage vanaf 3 maart.
  • Online ontmoeting op 3 maart.

Verder wordt het eerste exemplaar van het herdenkingsboek aan burgemeester Van Zanen overhandigd en start de verkoop van het herdenkingsboek op 3 maart.

Oecumenische dienst

Op zondag 28 februari houden de Bezuidenhoutse kerken een oecumenische dienst ter ere van de slachtoffers van het bombardement op Bezuidenhout van 3 maart 1945. In de dienst wordt de 3 maart-kaars aangestoken en het verhaal verteld van het Cross of Nails dat verbonden is met de Kathedraal van Coventry. De kerkdienst is vanaf 10.00 uur live te volgen via het digitale kanaal van de Christus Triumfatorkerk.

Foto: Haags Gemeentearchief

In het Bezuidenhout stonden destijds diverse kerken en geloofshuizen. Ze zijn tijdens het bombardement verwoest of zwaar beschadigd.

Hoofdfoto: herdenking in 1946, Haags Gemeentearchief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu