Deborah Cameron

Gesprek voor morgen: drie talks over ons koloniaal verleden

Een jonge generatie onderzoekers, schrijvers en makers biedt nieuwe perspectieven op onze koloniale geschiedenis. Op drie verschillende avonden gaan ze met elkaar én het publiek in gesprek. De eerste avond is op woensdag 31 mei om 20.00 uur in het Haags Historisch Museum.

Cliché en stereotype beelden in film, reclame, media en tentoonstellingen veranderen in een snel tempo. Dat gebeurt onder het kritische oog en druk van kijkers, makers en schrijvers. Maar sommige clichés blijven terugkomen, zeker als het gaat over clichés en stereotype beelden van Aziatische Nederlanders. Tijdens de eerste gespreksavond bespreekt een panel in hoeverre en op welke manieren Aziatische Nederlanders gerepresenteerd worden in media en musea in Nederland. Overheersen daarin bepaalde beelden en welke verhalen worden hiermee systematisch niet verteld? En hoe kunnen we dit duurzaam veranderen?

Gespreksleider is Deborah Cameron (foto). Zij is host, storyteller, programmamaker, jeugdwerker en coach. Als oprichter van de stichting Powered by DeeDee levert ze een bijdrage aan het verbeten van de sociaal-economische positie van gemarginaliseerde groepen. 

Inschrijven kan op de website van het Haags Historisch Museum. De kosten per avond zijn 8 euro, inclusief koffie/thee.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu