IMG_0417a

Beleef het Binnenhof met Gilde Den Haag, nu het nog kan!

Het Binnenhof sluit per 1 december de poorten voor een grondige renovatie. Dan verdwijnen de politici en hun gevolg voor minstens vijfenhalf jaar van het Binnenhof. Maar tot 1 december biedt het Gilde Den Haag stadswandelingen aan waarin het beroemde plein is opgenomen. Tijdens die rondleidingen maken de deelnemers kennis met de verhalen van en áchter de gevels. Wat is de geschiedenis van het kasteel dat de oorsprong van Den Haag vormt? Hoe middeleeuws is het complex eigenlijk? En hoe historisch is de slotgracht die misschien terugkomt? Waarom heet de Trêveszaal zo? Waar is het Stadhouderlijk Kwartier? Met een gids van het Gilde en op het Binnenhof beleef je de grote betekenis van het complex voor de geschiedenis van de stad en van ons land. En je leert veel Binnenhofbewoners kennen van vroeger en nu.

Geïnteresseerd? Vraag een themawandeling aan, die over het Binnenhof leidt. In augustus tot en met november kan dat nog!

Meer informatie: www.gildedenhaag.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu