unnamed

Sprekende bomen. Een ode aan onze bedreigde natuur

22 maart 2024

t/m 21 juli 2024

De Mesdag Collectie, Laan van Meerdervoort 7-f

Natuur, poëzie en schilderkunst komen samen in de voorjaarstentoonstelling ‘Sprekende bomen. Een ode aan onze bedreigde natuur’.

De Nederlandse kunstenaar Christiaan Kuitwaard (1965) en dichter Jan Kleefstra (1964) maken zich zorgen over het verloren gaan van de biodiversiteit en uiten dit in hun schilderijen en dichtwerk. In 2023 publiceerden ze samen met schrijfster Annelies Henstra het boek Boswerk. Over het verlies van bomen en bos in Nederland.

Kuitwaard schilderde 56 kleine en plein air-werken, gemaakt met sfeervolle kleuren en variërende stijlen en standpunten. Een jaar lang gingen de kunstenaar en de dichter wekelijks op pad, waarbij Kleefstra zijn poëtische mijmeringen noteerde.

Bekijk het werk van Kleefstra en Kuitwaard zij aan zij met buiten geschilderde werken uit onze collectie. Kuitwaard sluit met zijn werkwijze mooi aan bij de Haagse School; dat waren kunstenaars die ook graag buiten werkten en oog hadden voor de natuur.

Workshop tekenen en schrijven

Kom tekenen en schrijven in De Mesdag Collectie en laat je inspireren door de grote beukenboom in onze tuin. Hoe teken je zo’n machtige, oude boom? En welke woorden gebruik je om hem te beschrijven?

De workshop duurt 1,5 uur en wordt gegeven door schilder Christiaan Kuitwaard en schrijver Jan Kleefstra, de kunstenaars van de tentoonstelling Sprekende bomen. Een ode aan onze bedreigde natuur.

Zaterdag 1 juni
13.00 – 14.30 uur (volgeboekt)
15.00 – 16.30 uur

Kosten: € 28 (exclusief entree)

Aantal deelnemers: max. 15

https://www.demesdagcollectie.nl/nl/plan-uw-bezoek/te-zien/tentoonstelling-sprekende-bomen

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu