bc

Macht en Tegenmacht – 800 jaar Binnenhof

t/m 1 september 2024

Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7

Ga op ontdekkingsreis
Het Binnenhof is al achthonderd jaar het strijdtoneel van de macht. Op deze symbolische plek heeft de macht door de eeuwen heen verschillende gedaantes gehad, met wisselende spelers, met winnaars en verliezers, met mooie en met wrede kanten, en met onze democratie als resultaat.

Veel belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis speelden zich er af. In de tentoonstelling ontdek je alle kanten van de geschiedenis van het Binnenhof. De plek vertelt het verhaal van macht en protest. Leer wat het Binnenhof te maken heeft met emancipatie. En kom te weten hoe er het typisch Nederlandse polderen ontstond.  

Macht – 800 jaar Binnenhof  – het verhaal over de Nederlandse politiek aan de hand van vier thema’s:

  • Bouwen voor de macht
  • Strijden om de macht
  • Kleven aan de macht
  • Pronken met de macht

In het museum zie je unieke voorwerpen en kunstwerken uit de geschiedenis van het Binnenhof. Bijvoorbeeld de tong en vinger van de gebroeders De Witt, de troon van koning Willem III en de speciale hoeden voor Prinsjesdag. Maar ook de buttons van Haagse Dolle Mina’s en de posters van de grote anti-kruisrakettendemonstratie zie je in de tentoonstelling.  

https://www.haagshistorischmuseum.nl/nl/plan-your-visit/zien-en-doen/macht-800-jaar-binnenhof

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het voorjaarsnummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu