e2fc6b2e-fda2-46bb-8179-a8ac83f941ed

Nu in Haags Historisch Museum: Den Haag in lockdown

Terwijl we nu in een tweede coronagolf zitten, toont het Haags Historisch Museum de gevolgen van de eerste virusuitbraak in Nederland. De angst voor een nog onbekend virus had een enorme impact op het straatbeeld en de bevolking van Den Haag. De tentoonstelling laat zien wat het virus met Den Haag deed, hoe de stad eerst tot stilstand kwam en vervolgens weer de draad oppakt en leert leven met alle opgelegde beperkingen.

Om de strijd tegen het coronavirus als een historisch moment in de verzameling op te nemen, deed het Haags Historisch Museum dit voorjaar een oproep om bij te dragen aan een coronacollectie. Dankzij bijdragen van tientallen stadsbewoners, vrijwilligers, activisten, kunstenaars en fotografen werd een grote hoeveelheid aan objecten, dagboeken en foto’s verzameld.

De coronacollectie toont de onzekerheid, angst en verdriet, maar ook de saamhorigheid, creativiteit en de (soms zwarte) humor van mensen in uitzonderlijke omstandigheden. 

Zie voor meer info: http://www.haagshistorischmuseum.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu