SPINOZA OKTOBERMAAND 2023 -hoog-smal

Spinoza Oktobermaand 2023

1 oktober 2023

t/m 29 oktober 2023

Locaties in Den Haag en Voorburg

Een maandlang laat Den Haag haar licht schijnen op de 17de eeuwse stadgenoot Spinoza met zijn ideeën over vrijheid, persoonlijk geluk, ethiek en democratie. Wat betekent zijn vrijdenken voor onszelf, in het hier en nu? Hoe actueel is zijn visie op de eenheid van mens en natuur? En waarom koos hij uiteindelijk Den Haag als woon- en werkstad?

Dwars door de stad kunt u de Haagse filosoof (nog) beter leren kennen: in de Paleiskerk en Nieuwe Kerk, bij Amare en Pulchri, in Bibliotheek Den Haag en de Koninklijke Bibliotheek, genietend van Jazz & Lezing bij Musicon of deelnemend aan een inspirerend publieksgesprek ‘Nieuwe Verlichting’ bij Grand Café Utopia – en nog meer locaties, o.a. de Oude Kerk in Voorburg.

PROGRAMMA – 20 CULTURELE ACTIVITEITEN
We treffen elkaar bij lezingen, theater, muziek, workshops, debat & dialoog, of bij Spinoza stadswandelingen en filosofische vaartochten. Een van de highlights is de lezing ‘Spinoza on Equality and Justice’ van vermaard historicus Jonathan Israel (Londen, Princeton USA), waarbij hij tevens zijn nieuwe boek ‘Spinoza, Life & Legacy’ presenteert. Een biografie over het leven en werk van Spinoza, gebaseerd op nooit eerder geraadpleegde bronnen.

VRIJ ENTREE in het SPINOZAKWARTIER
In het Spinozahuis aan de Paviljoensgracht ben je alle middagen welkom en bij de StadsOase Spinozahof kan je elke zaterdagmiddag deelnemen aan een interactieve rondleiding. Beide locaties zijn gelegen rond de Spinozabrug in het SpinozaKwartier, waar het rustig toeven is op de terrasjes aan de Dunne Bierkade, o.a. restaurant Ethica.

MEER INFORMATIE en tijdig tickets bestellen > Stichting Spinoza Den Haag

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het zomernummer is verschenen!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 8,75 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement. Met een abonnementsprijs van slechts € 34,- per jaar voor 4 nummers houden wij zelfs de spreekwoordelijke Haagse zuinigheid in ere.
Nieuw nummer
Sluit Menu