Rouw

ROUW, begraven op Scheveningen

8 december 2019

t/m 13 april 2020

10:00

Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, 2586 GT

Witte lakens voor de ramen, een klok die werd stilgezet en de spiegel die werd bedekt. Vroeger wist iedereen bij deze gebruiken hoe laat het was, er was een overledene te betreuren.

Hoe zwaar en beladen het onderwerp ook is, toch kent Scheveningen prachtige verhalen over begraven en funeraire tradities en gebruiken. Van 8 december 2019 tot 12 april 2020 besteedt Muzee Scheveningen in een tentoonstelling aandacht aan de gebruiken rond begraven en rouw op Scheveningen. De traditie van begraven en ook de plekken waar dit gebeurde worden uitgelicht. Ook is er aandacht voor typische gebruiken en Scheveningse ondernemers die vanuit de historie betrokken zijn bij deze branche. De tentoonstelling biedt een overzicht van de historie maar laat ook zien hoe breed de mogelijkheden tegenwoordig zijn als het gaat om uitvaarten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het winternummer is uit!

Dit nummer is verkrijgbaar in de Haagse boekhandels en tijdschriftenwinkels voor € 6,50 per exemplaar. Wil je geen uitgave missen, neem dan een abonnement en ontvang vier nummers voor € 24,50.
Nieuw nummer

75 Jaar Vrijheid Den Haag

Sluit Menu