Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Haagse Gouden Eeuw - Wandelingen, Rondleiding, Fietstocht

 • Den Haag in de Gouden Eeuw

  Van: 24 februari 2019
  Tot: 08 september 2019

  start: Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg

  Gedurende de tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw in Den Haag. Glans, glorie en misère’ in het Haags Historisch Museum, verzorgt een gids van Gilde Den Haag iedere zondagmiddag een één uur durende stadswandeling in het politieke centrum van ons land. De wandeling voert naar het Binnenhof en daaromheen, waar in de 17de eeuw stadspaleizen voor diplomaten en rijke burgers werden gebouwd. De wandeling zoomt ook in op de maatschappij met politieke moorden. Want was alles wel zo ‘goud’ als het lijkt?

  Ga naar de website

 • Welkom thuis bij
  Hollandse Meesters

  Van: 01 april 2019
  Tot: 29 september 2019

  Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17, Den Haag

  Rondleiding elke zaterdag en zondag

  Welkom in het huishouden van Jan Steen! Het Buitenmuseum is een nog betrekkelijk onbekend privémuseum, een samenhang van historische panden aan de Dunne Bierkade en omgeving. Hier woonden en werkten internationaal vermaarde schilders, zoals Jan van Goyen, Paulus Potter en Jan Steen.

  Eenmaal binnen, ervaar je hoe zij er met hun families geleefd hebben; van stijlkamer, keuken, atelier tot bedstee. Op elke laatste zondag van de maand is er zelfs een ontmoeting met een van de bewoners (acteur). Misschien met Jan van Goyen, Jan Steen of met Adriana van Balckeneynde, de echtgenote van Paulus Potter.

  Ga naar de website

Foto's Haagse markt

 • >

Zomer­nummer

Zomereditie 2019: over duinen en moeras, over Clingendael en het bos van alle Hagenaars. Ook o.a. over de levenslustige Loosduinse landheer Jacob Westerbaen, en getuigenissen van 10 mei 1940. Verkrijgbaar bij de boekhandel, maar jezelf abonneren is veel makkelijker en goedkoper:
4 edities voor € 24,50 p.j.

Den Haag in 1560

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen

De stichting wil het publiek kennis laten nemen van de Atlantikwall door het openstellen van bunkers, met aandacht voor vredesvraagstukken en de rol van Den Haag als stad van vrede en recht.