Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Haagse Gouden Eeuw - Muziek

 • 'Water' carillonconcert t.g.v.
  Sail op Scheveningen

  22 juni 2019

  Oude Kerk, Keizerstraat, Scheveningen

  Ter gelegenheid van het maritiem event Sail Scheveningen speelt stadsbeiaardier Gijsbert Kok een concert met werken rond het thema ‘Water’. Op het programma staan o.a. de Water Music van G.Fr. Handel, Barcarolle van Offenbach, zeemansliederen en liedjes over Scheveningen.

  Ga naar de website

 • Barok - Open Monumentendag

  14 september 2019

  Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17, Den Haag

  Op deze dag met speciale aandacht voor cultureel erfgoed, staat barokmuziek centraal in het voormalige woonhuis van dierenschilder Paulus Potter en echtgenote Adriana van Balkeneynde. Onder het motto musica pellit curas - muziek verdrijft zorgen - brengen enkele musici werken ten gehore van Johan Sebastiaan Bach, Joseph Haydn en Jean-Marie Leclair. Het concert vindtplaats in de tuinkamer met de monumentale 'Stier’ van Potter aan een van de zijmuren (replica).

  Ga naar de website

 • Carillonspel rond Meesterwerken
  t.g.v. sterfdag van Rembrandt

  04 oktober 2019

  Grote Kerk, Torenstraat

  Carillonconcert geïnspireerd op schilderijen van meesterschilders. Programma: Frans Hals Suite van Wim Franken, impressionistische werken van Claude Debussy en Nederlandse muziek uit de 17de eeuw.

  Ga naar de website

 • Rembrandt & De Gouden Eeuw

  22 november 2019

  Huygens' Hofwijck, Westeinde 2, Voorburg

  Deze multimedia-voorstelling toont het leven en werk van Hollandse en Vlaamse Meesters. Hiervoor zijn musici Hans Visser en Irena Filippova op zoek gegaan naar de verhalen achter beroemde werken uit de Lage Landen. In de voorstelling tonen zij fascinerende schilderijen en ondersteunen die beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. Een enerverende combinatie van muziek en schilderkunst in de authentieke omgeving van Hofwijck, de 17de eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens.

  Ga naar de website

Foto's Koninklijk huis

 • >

Voorjaars­nummer

Haagse Gouden Eeuw-editie 2019

Over kunst, wetenschap, macht en moord in de Haagse 17de eeuw. Los bij de boekhandel te verkrijgen, maar jezelf abonneren is veel makkelijker en goedkoper:

4 edities voor € 24,50 p.j.

Den Haag in 1560

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Vrienden van de Hofvijfer

Wij zijn trots op wat wij sinds onze oprichting in oktober 2010 al hebben gerealiseerd. Onze missie is oa het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving en het organiseren van activiteiten ...