Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Haagse Gouden Eeuw - Muziek

  • Rembrandt & De Gouden Eeuw

    22 november 2019

    Huygens' Hofwijck, Westeinde 2, Voorburg

    Deze multimedia-voorstelling toont het leven en werk van Hollandse en Vlaamse Meesters. Hiervoor zijn musici Hans Visser en Irena Filippova op zoek gegaan naar de verhalen achter beroemde werken uit de Lage Landen. In de voorstelling tonen zij fascinerende schilderijen en ondersteunen die beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. Een enerverende combinatie van muziek en schilderkunst in de authentieke omgeving van Hofwijck, de 17de eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens.

    Ga naar de website

Foto's Catshuis

  • >

Herfst­nummer

Herfsteditie 2019: over Haagse dames met durf en daadkracht, 'stoere wijven', zoals Amalia van Solms, Sara de Bronovo, Aletta Jacobs, Zuse Groenenweg en ene mevrouw Beek. Daarnaast artikelen over Luchtafweer in de Residentie, Jacob Schorer, pionier van de homo-emancipatie en kwakzalvers tegen de Spaanse griep.‘Utopieën’ over nooit gebouwde ontwerpen en het Oranjehotel. Verkrijgbaar bij de boekhandel, maar jezelf abonneren is veel makkelijker en goedkoper:
4 edities voor € 24,50 p.j.

Den Haag in 1560

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Vrienden van de Hofvijfer

Wij zijn trots op wat wij sinds onze oprichting in oktober 2010 al hebben gerealiseerd. Onze missie is oa het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving en het organiseren van activiteiten ...