Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Haagse Gouden Eeuw - Muziek

 • Carillonbespeling
  zeventieneeuwse muziek

  13 april 2019

  Grote Kerk, Torenstraat

  Op de Dag van de Haagse Geschiedenis kan men de toren en het carillon van de Grote Kerk bezoeken. Stadsbeiaardier Gijsbert Kok vertelt over de geschiedenis van het Haagse carillon en geeft een korte demonstratie. Er zijn drie rondleidingen vanaf 12:00 uur.

  Ga naar de website

 • 'Water' carillonconcert t.g.v.
  Sail op Scheveningen

  22 juni 2019

  Oude Kerk, Keizerstraat, Scheveningen

  Ter gelegenheid van het maritiem event Sail Scheveningen speelt stadsbeiaardier Gijsbert Kok een concert met werken rond het thema ‘Water’. Op het programma staan o.a. de Water Music van G.Fr. Handel, Barcarolle van Offenbach, zeemansliederen en liedjes over Scheveningen.

  Ga naar de website

 • Barok - Open Monumentendag

  14 september 2019

  Paulus Potterhuis, Dunne Bierkade 17, Den Haag

  Op deze dag met speciale aandacht voor cultureel erfgoed, staat barokmuziek centraal in het voormalige woonhuis van dierenschilder Paulus Potter en echtgenote Adriana van Balkeneynde. Onder het motto musica pellit curas - muziek verdrijft zorgen - brengen enkele musici werken ten gehore van Johan Sebastiaan Bach, Joseph Haydn en Jean-Marie Leclair. Het concert vindtplaats in de tuinkamer met de monumentale 'Stier’ van Potter aan een van de zijmuren (replica).

  Ga naar de website

 • Carillonspel rond Meesterwerken
  t.g.v. sterfdag van Rembrandt

  04 oktober 2019

  Grote Kerk, Torenstraat

  Carillonconcert geïnspireerd op schilderijen van meesterschilders. Programma: Frans Hals Suite van Wim Franken, impressionistische werken van Claude Debussy en Nederlandse muziek uit de 17de eeuw.

  Ga naar de website

 • Rembrandt & De Gouden Eeuw

  22 november 2019

  Huygens' Hofwijck, Westeinde 2, Voorburg

  Deze multimedia-voorstelling toont het leven en werk van Hollandse en Vlaamse Meesters. Hiervoor zijn musici Hans Visser en Irena Filippova op zoek gegaan naar de verhalen achter beroemde werken uit de Lage Landen. In de voorstelling tonen zij fascinerende schilderijen en ondersteunen die beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. Een enerverende combinatie van muziek en schilderkunst in de authentieke omgeving van Hofwijck, de 17de eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens.

  Ga naar de website

Foto's Haagse markt

 • >

Voorjaars­nummer

Haagse Gouden Eeuw-editie 2019

Over kunst, wetenschap, macht en moord in de Haagse 17de eeuw. Los bij de boekhandel te verkrijgen, maar jezelf abonneren is veel makkelijker en goedkoper:

4 edities voor € 24,50 p.j.

Den Haag in 1560

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen

De stichting wil het publiek kennis laten nemen van de Atlantikwall door het openstellen van bunkers, met aandacht voor vredesvraagstukken en de rol van Den Haag als stad van vrede en recht.