Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Haagse Gouden Eeuw - Tentoonstellingen

 • Nicolaes Maes

  Van: 17 oktober 2019
  Tot: 31 december 2019

  Mauritshuis

  Het Mauritshuis maakt tal van zalen vrij voor Nicolaes Maes, één van Rembrandts meest getalenteerde leerlingen. Maes begon zijn carrière met het schilderen van Bijbelse verhalen, waarin de invloed van zijn leermeester te zien is. Daarna schilderde hij intieme taferelen, die meestal gericht waren op vrouwen die zich bezighielden met huishoudelijke taken. Vanaf 1660 ontwikkelde Maes een elegante stijl van portretten die populair was bij zijn klanten in Dordrecht en Amsterdam. Het is de eerste, grote internationale tentoonstelling over deze kunstenaar.

  Ga naar de website

 • De Gouden Eeuw van de
  Nederlandse marineschilderkunst

  Van: 06 december 2019
  Tot: 31 december 2019

  Museum Bredius, Lange Vijverberg 14

  De tentoonstelling toont 67 Nederlandse schilderijen van 17de eeuwse marines en strandgezichten. Deze collectie is door Anthony Inder Rieden de afgelopen veertig jaar bijeen gebracht. Een verzameling waarin bijna alle belangrijke meesters op dit gebied met representatieve werken zijn vertegenwoordigd: zoals Hendrick Cornelisz. Vroom, Jan Porcellis, Jan van Goyen, Simon de Vlieger, Jan van de Cappelle, Willem van de Velde de Jonge en Ludolf Backhuysen.

  Ga naar de website

Foto's Plein

 • >

Herfst­nummer

Herfsteditie 2019: over Haagse dames met durf en daadkracht, 'stoere wijven', zoals Amalia van Solms, Sara de Bronovo, Aletta Jacobs, Zuse Groenenweg en ene mevrouw Beek. Daarnaast artikelen over Luchtafweer in de Residentie, Jacob Schorer, pionier van de homo-emancipatie en kwakzalvers tegen de Spaanse griep.‘Utopieën’ over nooit gebouwde ontwerpen en het Oranjehotel. Verkrijgbaar bij de boekhandel, maar jezelf abonneren is veel makkelijker en goedkoper:
4 edities voor € 24,50 p.j.

Den Haag in 1560

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Vrienden van de Hofvijfer

Wij zijn trots op wat wij sinds onze oprichting in oktober 2010 al hebben gerealiseerd. Onze missie is oa het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving en het organiseren van activiteiten ...