Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Agenda

 • Romeinse kust

  22 april 2017 12:00

  Muzee, Neptunusstraat 90-92, Scheveningen

  De tentoonstelling Romeinse kust belicht het leven van Friezen, Romeinen en andere bewoners aan de kust in de Romeinse tijd, zo’n 2000 jaar geleden.
  De vaak spectaculaire archeologische vondsten komen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden en uit musea in de kustregio. Onder de topstukken het prachtige bronzen viziermasker, dat in 1996 in de polder Roomburg bij Leiden is gevonden en een replica van een Romeinse mijlpaal.
  In de tentoonstelling maakt de bezoeker een virtuele wandeling langs de kust van Texel tot Zeeland, zo rond 200 na Christus.

  Ga naar de website

 • HofvijverPicknick

  17 september 2017 13:00

  Langs de Hofvijver

  Op zondag 17 september, de zondag vóór Prinsjesdag, indien de weergoden ons gunstig zijn gezind, houden we onze jaarlijkse HofvijverPicknick onder het motto 'Kom met je mandje naar Jantje'. Neem uw zelf samengestelde en rijkgevulde picknickmand mee. We treffen elkaar zoals gebruikelijk rond 13:00 uur bij Jantje die er tegen die tijd hopelijk weer zonder hek en mét messing plaquette schitterend bij staat. Wij verheugen ons op uw komst!

  Ga naar de website

Foto's Koninklijk huis

 • >

Zo was Den Haag in 1560:

Magazine

Zomernummer Haagse Historie: Haagse politie valt rouwstoet aan, Koewet aan de Noordzee, de Haagse Markt in beelden en nog veel meer.

Klik hier voor een abonnement
>

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Vrienden van de Hofvijfer

Wij zijn trots op wat wij sinds onze oprichting in oktober 2010 al hebben gerealiseerd. Onze missie is oa het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving en het organiseren van activiteiten ...