Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Agenda

 • Joris Wijsmuller gastspreker Hofvijver lezing 2017

  08 december 2017 20:00

  Haags Historisch Museum, Schutterszaal

  Zoals u inmiddels van ons gewend bent is het karakter van de HofvijverLezing actueel en prikkelend. Anders dan onze maandelijkse HofvijverSalon is de reikwijdte groter, niet zelden nationaal en soms zelfs internationaal georiënteerd. Ditmaal echter blijven we dichter bij huis en richten we ons blikveld op de ontwikkelingen binnen de Haagse cultuur.
  Gastspreker is Joris Wijsmuller, wethouder stadsontwikkeling, wonen, duurzaamheid en cultuur. Voordat Joris in 2014 werd benoemd als wethouder zat hij 16 jaar in de gemeenteraad voor de Haagse Stadspartij.

  Inloop : vanaf 19:30 uur
  Duur : circa 1 uur en 30 minuten incl vragen
  Prijs : € 20,00 p.p. incl. garderobe en drankjes, excl. reserveringskosten.
  Vrienden van de Hofvijver betalen het gereduceerde tarief van € 15,00 met de speciale Vriendenkortingscode. Deze code wordt via een separaat bericht aan contribuerende Vrienden toegezonden.

  Vrienden van de Hofvijver betalen het gereduceerde tarief van € 15,00 met de speciale Vriendenkortingscode. Deze code wordt via een separaat bericht aan contribuerende Vrienden toegezonden.

  Ga naar de website

 • Herdenking bombardement Bezuidenhout

  04 maart 2018 11:00

  Informatie in nieuwsbrief van januari 2018

  In 2018 vindt de jaarlijkse herdenking van het bombardement op Bezuidenhout plaats op zondag 4 maart. Ten opzichte van voorgaande jaren is er in het programma meer ruimte voor de mensen die het meegemaakt hebben. Tevens wordt er voor extra faciliteiten gezorgd, zodat zij gemakkelijker meerdere onderdelen van het programma kunnen bijwonen. In de nieuwsbrief van januari ontvangt u meer informatie.

  Ga naar de website

Foto's Binnenhof

 • >

Zo was Den Haag in 1560:

Broeinest van Spionnen

Nu in de boekhandel Haagse Historie nr. 5 met - Mata Hari, spionage in de Hofstad - Nazi's op het bordes van het Binnenhof - Cupido en Sideron, zwarte dienaars aan het hof - De Vrede van Rijswijk - Hollands Spoor, geliefd station

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Vrienden van de Hofvijfer

Wij zijn trots op wat wij sinds onze oprichting in oktober 2010 al hebben gerealiseerd. Onze missie is oa het belichten van de schoonheid en veelzijdigheid van de Hofvijver en omgeving en het organiseren van activiteiten ...