Haagse
Historie >

Hét platform voor al je vragen
over de geschiedenis van Den Haag

Agenda

 • Het Wilde Oog - Scheveningse en Spakenburgse Diva's

  17 maart 2018 10:00

  Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, Den Haag

  Vanaf 17 maart t/m 18 mei is in de centrale gang van Muzee Scheveningen de tentoonstelling ‘Het Wilde Oog’ te zien, met foto’s van Scheveningse en Spakenburgse diva’s in klederdracht. Eerder trok deze expositie veel belangstelling in het Atrium van het stadhuis. Ga voor meer informatie naar de website.

  Ga naar de website

 • Historisch Feest aan zee

  12 mei 2018 11:00

  Kop van de Keizerstraat

  Tijdens een historisch spektakel op 12 mei 2018 wordt een replica van de zeilwagen van Simon Stevin onthuld. Op het zand staan de zeilwagen en andere historische objecten die met Scheveningen-Bad te maken hebben. Denk hierbij aan de badkoets, strandtentje(s) en rieten badstoelen waarvan er vroeger honderden op het strand stonden. 
  Op het strand worden historische taferelen uitgebeeld door personen in historische bad- en strandkledij, waarin de badgast zich vroeger hulde. 

  Ga naar de website

Foto's Dagelijkse Groenmarkt

 • >

Zo was Den Haag in 1560:

Voorjaarsnr.

Vanaf half maart in de boekhandel Haagse Historie nr. 7 met -Verzetsheldin Ru Paré - Rome aan de Vliet - Het inferno van 3 maart 1945 - Haags schutters: ordebewakers of ordeverstoorders? - Lita de Ranitz en haar poppenhuis

Vind het antwoord hier
>

Vandaag uitgelicht:

Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen

De stichting wil het publiek kennis laten nemen van de Atlantikwall door het openstellen van bunkers, met aandacht voor vredesvraagstukken en de rol van Den Haag als stad van vrede en recht.